Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν είναι σωστό να μεγαλώνει ένα παιδί με δύο άντρες

  Ο Στάθης Αγγελόπουλος εξέφρασε την εναντίωσή του ως προς την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και την αντίδρασή του αν ο γιος του ...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Breaking News

Πάολο Ροντέλι: Ο πρώτος ομοφυλόφιλος αρχηγός κράτους στον κόσμο

 


Η πρώτη χώρα στον κόσμο με εκλεγμένο αρχηγό κράτους που να προέρχεται από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι πλέον ο Άγιος Μαρίνος. Συγκεκριμένα, ο 58χρονος Πάολο Ροντέλι θα ηγηθεί του κρατιδίου για τους προσεχείς έξι μήνες, στο πλευρό του Όσκαρ Μίνα.

Έτσι, ο Άγιος Μαρίνος γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εκλέγει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην αρχηγία του κράτους.

Ο Ροντέλι είναι βουλευτής στο Μεγάλο και Γενικό Συμβούλιο, το κοινοβούλιο του Αγίου Μαρίνου, και υπηρέτησε ως πρεσβευτής της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες για εννέα χρόνια, ολοκληρώνοντας τη θητεία του το 2016. Εκτός από τους ρόλους του με το κράτος, ο Rondelli είναι ένας LGBTI ακτιβιστής.



Όπως γράφει ο Guardian, εκτός από όλους τους άλλους ρόλους του στην εξουσία, ο Ροντέλι στοχεύει να μεριμνήσει και για την βελτίωση των δικαιωμάτων των πολιτών του κρατιδίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, αλλά και η πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabić, συγκαταλέγονται μεταξύ των ομοφυλόφιλων αρχηγών κυβερνήσεων, ωστόσο ο Ροντέλι είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αρχηγός κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: