Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν είναι σωστό να μεγαλώνει ένα παιδί με δύο άντρες

  Ο Στάθης Αγγελόπουλος εξέφρασε την εναντίωσή του ως προς την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και την αντίδρασή του αν ο γιος του ...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Breaking News

Κατηγορητήριο για φόνο και εγκλήματα μίσους κατά του δράστη της επίθεσης σε γκέι κλαμπ

 





Αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες για φόνο και πέντε κατηγορίες για διάπραξη εγκλήματος μίσους και σωματικές βλάβες είναι ο ύποπτος της επίθεσης σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο Σπρινγκς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 25.

Ο δήμαρχος του Κολοράντο Σπρινγκς, Τζον Σάδερς, μίλησε για «βαρύ σκοτάδι» που έπεσε στην πόλη και τόνισε ότι «οι ενέργειες αυτού του μεμονωμένου ατόμου, ανεξάρτητα από τα κίνητρά του, δεν αντικατοπτρίζουν την πόλη του Κολοράντο Σπρινγκς». Και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν στοιχεία για έγκλημα μίσους, αλλά θα πρέπει να δούμε τι δείχνει η έρευνα όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δράστη και τέτοια πράγματα, για να προσδιορίσουμε ποιο ακριβώς ήταν το κίνητρο».

Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο 22χρονος Άντερσον Λι Όλντριτς. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο τύπου AR-15, ενώ βρέθηκαν ακόμη ένα όπλο και επιπλέον γεμιστήρες με σφαίρες.

Όπως έγινε γνωστό, η επίθεση έληξε όταν ο ύποπτος βρέθηκε αντιμέτωπος με θαμώνα του κλαμπ που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ, Μάθιου Χέινς, «έσωσε δεκάδες και δεκάδες ζωές».

«Τον σταμάτησε. Όλοι οι άλλοι έτρεχαν μακριά, κι εκείνος έτρεξε προς το μέρος του», είπε, ενώ ένας άλλος θαμώνας, τον βοήθησε να τον κρατήσει ώσπου να φτάσει η αστυνομία.

«Φαίνεται ότι του πήραν το πιστόλι… και το χρησιμοποίησαν για να τον απενεργοποιήσουν… όχι να τον πυροβολήσουν, αλλά τον χτύπησαν με το όπλο. Θα μπορούσε να ήταν πολύ, πολύ χειρότερο, αλλά για αυτούς τους ηρωικούς ανθρώπους», είπε ο Σάδερς.

Πράκτορες του FBI βοηθούν τις τοπικές αρχές στην έρευνα για το πώς ο ένοπλος απέκτησε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με τις αρχές, ο Όλντριτς φέρεται να απείλησε τη μητέρα του με μια αυτοσχέδια βόμβα, αναγκάζοντας τους γείτονες στα γύρω σπίτια να απομακρυνθούν, ενώ τον απέτρεψε ομάδα πυροτεχνουργών και οι διαπραγματευτές της αστυνομίας.

Σχόλιο για το περιστατικό έκανε και ο Τζο Μπάιντεν, που σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «πρέπει να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες που συμβάλλουν στη βία» κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Αν και το κίνητρο αυτής της επίθεσης δεν είναι ακόμη σαφές, γνωρίζουμε ότι η κοινότητα αυτή έχει υποστεί φρικτή βία μίσους τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε και επισήμανε ότι η «ένοπλη βία συνεχίζει να έχει καταστροφικό και ιδιαίτερο αντίκτυπο στις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες σε όλη τη χώρα μας και οι απειλές βίας αυξάνονται».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: