Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν είναι σωστό να μεγαλώνει ένα παιδί με δύο άντρες

  Ο Στάθης Αγγελόπουλος εξέφρασε την εναντίωσή του ως προς την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και την αντίδρασή του αν ο γιος του ...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Breaking News

Δημήτρης Αποστόλου: Το τέλος της σειράς «Η τούρτα της μαμάς» και η αντίδραση της ΕΡΤ στο γκέι φιλί

 



Ο σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλoυ μίλησε για το επερχόμενο τέλος της σειράς «Η τούρτα της μαμάς», το κίνημα στο twitter για την ανανέωσή της, αλλά και την αντίδραση της ΕΡΤ στο πολυσυζητημένο γκέι φιλί.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Αποστόλου, «συγγραφικό ήμισυ» του Αλέξανδρου Ρήγα με τον οποίο έχουν συνυπογράψει τα σενάρια επιτυχημένων τηλεοπτικών σεναρίων όπως οι «Δύο Ξένοι», «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» και «Τι Ψυχή θα παραδώσεις μωρή».

Η πιο πρόσφατη δουλειά του διδύμου «Η τούρτα της μαμάς» προβάλλεται στην ΕΡΤ1 τα τελευταία δύο χρόνια.

Αναφερόμενος στη συνεργασία τους με την κρατική τηλεόραση, ο σεναριογράφος αποκάλυψε πως ήταν κάτι ανέλπιστο, που δεν περνούσε από το μυαλό του.

«Είχα δώσει το σενάριο σε έναν φίλο της ΕΡΤ και ξαφνικά, μας πήραν τηλέφωνο, μας κάλεσαν εκεί και μας είπαν «με γεια, ξεκινάτε», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας την έκπληξη που ένιωσαν εκείνη τη στιγμή τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αλέξανδρος Ρήγας.

«Τους ρωτήσαμε: «Είστε σίγουροι; Αυτό το πράγμα θα πάει σε εσάς; Λέμε περίεργα πράγματα μέσα, ούτε τα ιδιωτικά κανάλια δεν ξέρουμε αν θα το δεχτούν. Μας απάντησαν ότι θα το προσπαθήσουν. Το πέρασαν αλλά είχαν φοβερές αντιδράσεις από κυκλώματα, όπως από παλιούς αξιωματικούς που διαφωνούσαν με την υπόθεση», εξήγησε ο Δημήτρης Αποστόλου.

Κατέστησε δε γνωστό πως, η «Τούρτα» είχε προταθεί και σε ιδιωτικούς σταθμούς από τους οποίους το σεναριακό δίδυμο δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

«Δεν μας απάντησαν ποτέ άλλα κανάλια. Αυτό είναι καινούριο κόλπο. Λαμβάνουν την πρόταση και δεν σου απαντούν «ναι ή όχι». Οπότε, άμα γίνει επιτυχία κάπου αλλού, απαντούν «εμείς δεν τους είπαμε ποτέ όχι». Αυτή είναι παλιά λογική ενός καναλιού»., σημείωσε ο σεναριογράφος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την «Τούρτα της μαμάς» μια υπαρξιακή δουλειά. «Έγινε για να βγάλουμε τον καημό μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Εμείς μία σεζόν είχαμε στο μυαλό μας. Πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της πρώτης, είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε άλλη σειρά. Μας κάλεσε η ΕΡΤ και μας πρότεινε να συνεχίσουμε την «Τούρτα». Εμείς είχαμε μια απύθμενη λίμνη από θέματα, γιατί μας έβγαιναν συνεχώς. Στη δεύτερη σεζόν, το κάναμε λίγο διαφορετικό σαν μια ιστορία της οικογένειας κι όσοι έρχονται στο σπίτι, αναμειγνύονται στη δράση».
Το κίνημα #renewTourta

Όπως τόνισε, η ολοκλήρωση της «Τούρτας» φέτος ήταν μια κοινή απόφαση του καναλιού και των δημιουργών της. Ωστόσο, η είδηση δεν ευχαρίστησε καθόλου τους φίλους της σειράς, οι οποίοι ζητούν μέσω του Twitter την ανανέωσή της. «Ενώ αποφασίστηκε αυτό την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησε ένα κίνημα στο twitter όπου μας γράφουν «δεν θα σας αφήσουμε», «πρέπει να επαναληφθεί» κλπ. Τώρα δεν ξέρω ποια είναι η συνέχεια, το επίσημο είναι πως λήξαμε τη σεζόν, αν και υπάρχουν ακόμα 15 επεισόδια για προβολή», σημείωσε ο Δημήτρης Αποστόλου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ίδιος συγκινείται πολύ κάθε φορά που διαβάζει τα σχόλια του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Τα διαβάζω για να δω κόσμου τι έχουν καταλάβει από αυτά που λέμε. Και έχουν καταλάβει τα πάντα. Είμαι ενθουσιασμένος», ανέφερε.



Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί και η αποκάλυψή του ότι το προηγούμενο επεισόδιο της σειράς, στο οποίο γίνεται αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, γράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2022. Είναι η δεύτερη σειρά του διδύμου με «προφητική αναφορά», όπως στην περίπτωση των Δύο Ξένων με το Κόσοβο.
«Ούτε μια φορά δεν έχουν παρέμβει στο σενάριο»

Σχετικά με το γκέι φιλί στην «Τούρτα της Μαμάς» ανάμεσα στον μεγάλο γιο της οικογένειας και τον αγαπημένο του Παναγιώτη, ο Δημήτρης Αποστόλου υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ έδωσε πλήρη ελευθερίου λόγου στο σεναριακό δίδυμο.

«Την ελευθερία που έχω ζήσει στο κρατικό κανάλι, δεν την έχω ζήσει σε ιδιωτικό. Λίγο πριν από την κρίση που εξαφανίστηκε και η τηλεόραση, υπήρχε μια άτυπη βίβλος 5-6 σελίδων με πράγματα που απαγορεύεται να ακουστούν. Στην ΕΡΤ ήταν βουρ.. Για το γκέι φιλί δεν ενημερώσαμε κανέναν. Γενικά, ούτε μια φορά δεν έχουν παρέμβει στο σενάριο», κατέληξε ο Δημήτρης Αποστόλου.

(ieidiseisgr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: